Sojų padažai

Tikrieji sojų padažai

XVIIa. olandų pirkliai atgabeno pirmąsias sojų padažo statines iš Japonijos į Europą. Tuomet sojų padažą naudojo kilmingieji ir karaliai. Prancūzijos karaliaus Liudviko XV (1645–1715 m.) virtuvėje sojų padažas buvo tas „paslaptingasis, atkeliavęs iš kitos žemės rutulio pusės“, kuris suteikdavo karališkiems patiekalams nepakartojamo pikantiško skonio.

Mėgstantys sojų padažą turėtų žinoti, jog šiuolaikiškai gaminami sojų padažai nuo senovinių labai skiriasi. Kitaip nei dauguma, „Clearspring“ sojų padažai gaminami laikantis tradicijos: padažas fermentuojamas medinėse statinėse nuo 18 mėn. iki 2 metų, nenaudojami jokie sintetiniai konservantai. Autentiško sojos padažo gamyboje naudojamas tik vanduo, visavertės sojų pupelės, gali būti kviečių ir natūralios jūros druskos. Jis tinka sriuboms, salotoms, troškiniams ir padažams pagardinti. Sojų padažas „Tamari“ yra gaminamas be kviečių, todėl yra labai intensyvaus skonio.

| atgal | į viršų | spausdinti |