Seminaras apie klimato kaitą ir EkoBangos atidarymas

Š.m. gruodžio 8 d. 17:30 prekybos centre Gedimino 9, Vilniuje Danijos Ambasadorius Laurids Mikaelsen kartu su Prancūzijos Ambasadoriumi François Laumonier, Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje vadovu Bo Harald Tillberg ir Europos Komisijos atstovybės vadovu Kęstučiu Sadausku, Lietuvos Vyriausybės, bei ekologinio judėjimo „Eko banga“ atstovais kviečia Lietuvos visuomenę į atvirą diskusiją-seminarą apie klimato kaitos poveikį mūsų kasdieniam gyvenimui. Diskusijos–seminaro dalyviai diskutuos, ne tik apie tai, kaip mes galime kovoti su tirpstančiais Grenlandijos ledynais, sausromis ir potvyniais, bet ir su didėjančiomis sąskaitomis už šildymą ar elektrą.   

Diskusijos metu dalyviai pristatys savo pozicijas svarbiausiais klimato kaitos klausimais, kurie bus svarstomi Jungtinių Tautų (JT) Klimato kaitos konferencijoje Kopenhagoje COP 15 š.m. gruodžio 7-18 dienomis, siekiant pasirašyti naują įpareigojančią sutartį dėl pasaulinės klimato kaitos laikotarpiui po 2012 m., kai baigs galioti Kioto protokolas.

„Svarbu, kad klimato kaitos įtaką suprastų visi, o ne tik į konferenciją Kopenhagoje susirinkę politikai. Todėl mes ir siekiame diskutuoti šia tema ne tik politiniame lygmenyje, bet ir su kiekvienos šalies gyventojais, kurie ir bus tikrieji naujosios sutarties įgyvendintojai, – teigia renginio iniciatorius, Danijos Ambasadorius Lietuvoje Laurids Mikaelsen. – Politikams ir diplomatams visuomenės nuomonė yra tiesiog būtina, todėl mums svarbu, kad šio renginio metu svečiai diskutuotų ir suprastų, kaip klimato pokyčiai keičia jų gyvenimo įpročius, ir kaip kiekvienas gali kovoti su klimato kaita.“

Po seminaro visi dalyviai bus pakviesti į ekologinio judėjimo „Eko banga“ atidarymą. Jo metu dalyviai sudalyvaus ekologiškų vynų, nealkoholinių imbierinių ekologiškų vynų ir alyvuogių aliejų iš Kretos degustacijose, taip pat galės paragauti gintaro arbatos, išbandyti ekologiškos kosmetikos. Jogos treneriai pakvies žaismingai išbandyti jogą. Galėsite stebėti, kaip veltinio vėlėjos nuvels medį, vaikučiai su mamom pieš savo svajones ir pakvies žongliruoti. Dalyvaus keliautojų žurnalistų klubas, kuris palaiko ekologines idėjas. Taip pat galėsite apžiūrėti Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje projekto „Išjunk!“  elektros taupymo parodą. Ekologinių kultūrų Tymo turgus vaišins savo skanėstais.

Kviečiame kelti ekologinę bangą kartu!

Papildoma informacija: Agnė Norkevičiūtė / +370 614 41710 / sn.agne@gmail.com / www.ekobanga.lt


| naujienų archyvas |
| atgal | į viršų | spausdinti |