GMO

Kodėl mes pasisakom prieš genetiškai modifikuotus maisto produktus? | 2009-06-09 |2007 m. balandžio 4 d. Lietuvoje vyko itin intensyvios diskusijos apie genetinę inžineriją. Diskusijos vyko Seime, prie Seimo, spaudoje, gatvėse, biuruose, baruose ir namuose. Seime vyko konferencija, prie Seimo susibūrė protestuotojai prieš GMO apsiginklavę plakatais ir būgnais, ir su žiniasklaidos pagalba bandė „išbūgnyti“ GMO iš Lietuvos, ir spauda negailėjo dėmesio šiai temai.
Genų loterija. Be pralaimėjimų? | 2009-06-09 |Genetiškai modifikuoti produktai - jau ne naujiena. Po šiokių tokių diskusijų ir Lietuva sutiko įsileisti genetiškai modifikuotus maisto produktus į savo rinką. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikosi nuostatos, jog „pats vartotojas turi apsispręsti, kokius produktus jis renkasi - genetiškai modifikuotus ar natūralius“ (V. Jarošienė, 2005 m. lapkričio 4d., ELTA). Tuo pat metu, tame pačiame pranešime buvo teigiama, jog „kol kas nėra nustatyta, kad genetiškai modifikuoti produktai turėtų neigiamos įtakos žmonių sveikatai“.
Pažanga ar pabaigos pradžia? | 2009-06-08 |Pirmą kartą per visą civilizacijų istoriją žmogus gali imtis Dievo darbo – kurti naujas augalų ir gyvūnų rūšis. Genų inžinerija arba biotechnologija – tai fantastiškas mokslas ir su tuo sutinka tiek jį atstovaujantys mokslininkai, tiek jo priešininkai. Noros Mžavandzės straipsnis spausdintas 2005 m. "Žaliojoje Lietuvoje".
Rusiška ruletė: apie genetinę inžineriją| 2006-09-16 |Sukrimtę kokią nors iki tol neragautą šaknį ir likę gyvi mūsų pirmykščiai protėviai suprasdavo – vartoti tinkama. Pasirodo, šiandien nedaug kas pasikeitė. Apie genetinę inžineriją rašo Jolanta Miškinytė.
| atgal | į viršų | spausdinti |