Apie Clearspring

Maistas, kuriuo gali pasitikėti

Kad ir kaip banaliai skamba, maistas yra svarbu. Taip svarbu, kad galima net išvykti į kitą šalį ieškant tikro maisto. 2001-ais metais išvažiavau į Braitoną Anglijos pietų pakrantėje ir gyvenau šeimoje, kuri, švelniai tariant, buvo apsėsta gero maisto kultūros. Maistas jiems buvo politika. Ten ir aptikau „Clearspring“ maisto produktus.

Ant spintelės visuomet stovėdavo „Clearspring“ alyvuogių aliejus, sojos ir ume slyvų pagardai. Nebūdavo dienos, kad Marija nepagamintų kokio nors patiekalo su „Clearspring“ jūržolėmis. Dažnai ruošdavo miso sriubą. Ir nuolat man pasakodavo apie skirtingų maisto produktų poveikį žmogaus sveikatai, emocijoms ir net karmai.

Pasaulyje populiarėja ekologiški, natūraliai pagaminti maisto produktai. Prie šių teigiamų tendencijų stipriai prisidėjo makrobiotikos mokymas apie mitybą ir gyvenimo būdą, kurio pradininkais yra laikomi japonai George‘as Ohsawa ir Michio Kushi. Michio Kushi‘o dėka Japonijoje išliko keletas autentiško japoniško maisto gamintojų, kurie nepasidavė modernių maisto technologijų įtakai ir iki šiol gamina ekologiškus, tradiciškai apdorotus maisto produktus, pasižyminčius visaverčiu maistingumu ir sveikatą gerinančiomis savybėmis. Labiausiai žinomi makrobiotiniai maisto produktai yra miso, jūržolės, sojos padažai, šitake grybai, soba ir udon makaronai, arbatos, amazake, umeboši slyvos ir tirštiklis „kuzu“. Marija mane išmokė kaip naudoti šiuos produktus už ką aš esu jai labai dėkinga.

Į Vakarų Europą makrobiotiniai maisto produktai atkeliavo Christopherio Dawsono dėka. Ilgą laiką dirbęs japonų įmonėje „Mitoku“, daugiau nei prieš 20 metų jis įkūrė bendrovę „Clearspring“ Jungtinėje Karalystėje ir importuoja makrobiotinius maisto produktus iš Japonijos. Ilgainiui „Clearspring“  pradėjo dirbti ir su įvairiais ekologiškų produktų tiekėjais iš visos Europos. „Clearspring“ ekologiški, šaltai spausti aliejai yra gavę prestižinių apdovanojimų ir yra patys populiariausi Londono ekologiškų produktų parduotuvėse.

Mėgstamiausias Christopher patiekalas - japoniška miso sriuba. Tai yra vienas iš labiausiai sveikatą stiprinančių maisto produktų pasaulyje. Christopher misija - kad kuo daugiau žmonių galėtų turėti naudos iš miso. Jis kiekvieną dieną savo darbuotojų paklausia, ar šiandien jie valgė miso sriubą.

Gyvendama Anglijoje aplankiau daug ekologiškų ir natūralių produktų parodų ir įsitikinau, kad „Clearspring“ maisto produktai man patinka labiausiai. Neįsivaizduoju savo virtuvės be „Clearspring“ skaniųjų aliejų, intensyvaus skonio tamari padažo, rūgščiai sūraus ume slyvų pagardo, maistingojo miso, mineralais turtingų jūržolių, ypatingųjų šitake grybų, lengvų sobos makaronų, švelnios kukicha arbatos, saldaus amazake deserto ir gydančiųjų umeboshi slyvų. Ypatingomis progomis smagu pasigaminti suši iš kokybiškų „Clearspring“ ingredientų.

| atgal | į viršų | spausdinti |