Duris atvėrė nauja ekoparduotuvė "Biosala"

PC "Europa" pirmajame aukšte įsikūrė natūralių, gurmaniškų ir ekologiškų prekių parduotuvė "Biosala". Jos tikslas – patenkinti atsakingai vartojančių, neabejingų aplinkos apsaugai pirkėjų poreikius. „Mūsų iniciatyva atspindi vis didėjantį žmonių ekologinį sąmoningumą“, – teigia parduotuvės įkūrėjas Andrius Samaitis. Parduotuvė išskirtinė tuo, kad čia bus galima įsigyti bemaž visko, kas reikalinga kasdieniniame gyvenime - nuo duonos iki delikatesų, taip pat reikmenų kūdikiams, kosmetikos, buitinės chemijos. 

Nuo ko prasideda parduotuvė, į kurią kaskart malonu užsukti ir kurioje norisi ką nors įsigyti? Nuo pardavėjos šypsenos? Palankių kainų? Jaukaus interjero? Patikimų prekės ženklų? „Biosaloje“ viso to netrūksta, tačiau iš tiesų ši parduotuvė prasideda nuo atsakingo verslo filosofijos. Tai reiškia sąžiningą požiūrį į pirkėją ir atsakomybę ne tik už parduodamų prekių kokybę, bet ir pagarbą mūsų visų namams – žemei, kurią gerokai išsekino chemikalai, pesticidai ir kitokios beatodairiško vartojimo nulemtos blogybės.

Galvodamas apie žmonių ir planetos sveikatą „Biosalos“ kolektyvas prekiauja tik natūraliomis ir ekologiškomis prekėmis, kruopščiai atrinktomis iš patikimų gamintojų ir tiekėjų, kuriems atsakingas verslas bei rūpestis dėl gamtos yra savaime suprantamas dalykas. Nieko keista, kad pelno siekiančios įmonės vis dažniau garsiai prabyla apie gamtos tausojimą, augalų bei gyvūnų rūšių išsaugojimą, švarius vandens telkinius ir gryną orą. Visa tai yra naujas svarbus iššūkis šiuolaikiniam verslui, kurio sėkmė ir perspektyva matuojama toli gražu nebe vien tik pinigais. 

Senosios Europos šalys itin rūpinasi savo kulinarijos paveldu, unikalias tradicijas tęsiančiais vietiniais ūkininkais bei gamintojais. Lietuviai šiuo požiūriu taipogi turi kuo didžiuotis, tai įrodo ir tarptautinis mūsų tautinio gaminio skilandžio pripažinimas. Pagaliau „atsikandę“ pigių pusfabrikačių, cheminių „pagardų“ ir spalvingų pakuočių, neretai slepiančių sveikatai kenksmingus produktus, vėl grįžtame pas savo ūkininkus, braukiame dulkes nuo senųjų receptų knygas, mokomės mėgautis natūraliu skoniu ir aromatu.

„Biosaloje“ vietiniai gamintojai ir autentiški produktai užima pačią garbingiausią vietą. Laiko ir vartotojų patikrinti vardai neleis abejoti dėl jų gaminių kokybės. Štai Ustukių malūno kruopos, miltai, žirniai, grūdų trapučiai populiarūs ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Ši įmonė jau septyniolika metų plečia ir tobulina savo veiklą, o dešimt metų yra žinoma kaip sertifikuotas ekologiškai švarių produktų gamintojas. Žolininkės Jadvygos Balvočiūtės arbatos – ne tik lietuviškų žolelių skonis ir aromatas, bet darnaus žmogaus būvio su gamta simbolis. Jos arbatų receptūroje bei gamyboje puikus tradicinės žolininkystės išmanymas apjungtas su ekologiniais principais.

Rūkytų mėsos gaminių įmonė „Damsa“ pasirinko senolių patirtį atitinkantį gamybos būdus – mėsos paruošimą sūryme, smulkinimą rankiniu būdu, rūkymą kaimiško tipo rūkyklose. Šiuose gaminiuose nėra konservantų, jie gaminami tik iš Lietuvoje užaugintų galvijų ir kiaulių mėsos. O štai duonos kepykla „Magoma“, kurią Ukmergėje su draugais įkūrė Manfredas Bocke, leidžia mums pasimėgauti vokišku skoniu – čia pagal geriausias vokiečių duonkepių tradicijas kepama traški duona ir bandelės be jokių dirbtinių puriklių ir priedų. „Kol kas vietinių produktų pasirinkimas dar nėra toks didelis, kokio norėtųsi, tačiau mes nusiteikę glaudžiai bendradarbiauti su ūkininkais, Lietuvos gamintojais. Tikimės kartu plėsti vietinių ekologiškų ir natūralių produktų asortimentą ir tokiu būdu prisidėti prie vietinės ekonomikos stiprinimo“,  - teigia parduotuvės „Biosala“ įkūrėjas Andrius Samaitis.

„Biosala“ bendradarbiauja ir su patikimais ekologiškų ir natūralių prekių tiekėjais iš užsienio, tad pirkėjams čia užtikrinamas platus aukščiausios kokybės asortimentas. Šis patikimumas įvertintas Europos Sąjungos bei kitų šalių nepriklausomais trečių šalių ekologiniais sertifikatais. Nesertifikuoti natūralūs produktai patenka į parduotuvės lentynas tik po išsamios sudedamųjų dalių analizės. Taigi – jokių sintetinių žaliavų, genetiškai modifikuotų organizmų bei sveikatai kenksmingų cheminių priedų. Tyrimai rodo, jog vartotojai ekologiškus, natūralius ir vietinius produktus renkasi dėl sveikatos, skonio, aplinkosaugos, vengdami genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) ir norėdami prisidėti prie gyvūnų gerovės užtikrinimo.

„Labai  svarbu geros emocijos, todėl stengėmės parduotuvėje sukurti jaukią aplinką, kurioje būtų patogu ir malonu pirkti“, – teigia šios ekokrautuvės vadovė Aida Adamonienė.  „Biosala“ žada investuoti į visuomenės švietimą apie atsakingą vartojimą, leisti parduotuvės naujienlaiškį, dalintis sveiko gyvenimo būdo patarimais ir gurmaniškų patiekalų receptais. „Gyvenimas yra skanus, tad reikia nepamiršti tuo mėgautis“, – mano parduotuvės įkūrėjas Andrius Samaitis.

Interviu su parduotuvės įkūrėju Andriumi Samaičiu.

"Biosalos" įkurtuvių fotoreportažas.

Jolanta Miškinytė, GYVA.LT


| naujienų archyvas |
| atgal | į viršų | spausdinti |