Pasidalinkite savo nuomone apie akciją "Nepirkime vandens plastikinuose buteliuose"

Pradėjo veikti diskusijų forumas, ir GYVA.LT lankytojai jau gali pasidalinti savo nuomone apie akciją "Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose". Kviečiame išsakyti savo nuomonę, diskutuoti, oponuoti, dalintis žiniomis ir informacija.

Primename, jog š.m. birželio 12 d. pristatėme GYVA.LT ir Liepos Rimkevičienės aplinkos tausojimo akciją "Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose" ir Lietuvos verslo įmones, valstybines institucijas bei gyventojus pakvietėme kurti aplinkai draugiškesnę vandens vartojimo kultūrą. Pasaulyje vandens vartojimas iš  plastikinio butelio yra prilyginamas besilaukiančios moters rūkymui. Už akciją GYVA.LT svetainėje jau pasirašė 580 žmonių.

Daugumos Lietuvos vietovių vanduo iš čiaupo yra tinkamas gerti, nes per pastaruosius keletą metų buvo investuota labai daug lėšų į vandens valymo technologijas bei vandentiekio sistemas. Atlikus palyginamąją analizę tarp vandens iš čiaupo bei pirktinio buteliuose, kokybė buvo analogiška, o kai kuriais atvejais vanduo iš čiaupo pasirodė besantis geresnės kokybės. Vanduo iš čiaupo yra daugiau nei 1000 kartų pigesnis nei vanduo buteliukuose. Todėl nesuprantama, kodėl visuomenė, investavusi nemažai lėšų į vandens gerinimo technologijas, dabar neišnaudoja jų teikiamos naudos ir geriamą vandenį perka buteliuose.  

Akcijos tikslai:

  • Lietuvos kavinėse ir restoranuose būtų galima gauti tinkamai paruošto vandens iš čiaupo nemokamai.
  • Prekybos centruose, parduotuvėse ir degalinėse būtų įrengti geriamo vandens aparatai, iš kurių žmonės galėtų prisipilti vandens į savo tarą nemokamai arba už simbolišką kainą.
  • Viešose vietose veiktų geriamo vandens fontanėliai ar aparatai, iš kurių žmonės galėtų gerti vandenį nemokamai.
  • Valstybinės institucijos būtų įstatymu įpareigotos nepirkti vandens buteliuose ir vartoti vandenį iš čiaupo.
  • Lietuvos įmonės ir organizacijos naudotų vandenį iš čiaupo.
  • Tose Lietuvos vietose, kur dar vanduo iš čiaupo nėra skanus ir tinkamas gerti, būtų investuojama į vandens gerinimo technologijas.

Taip pat norime atkreipti dėmesį į paviršinio vandens  - mūsų šulinių ir šaltinių – taršos šaltinius ir aktyviai siekti, kad būtų kovojame su aplinkos tarša. Nesitikėkime švarios aplinkos, jei patys ją teršiame pvz., naudodami pesticidus žemės ūkyje ar aplinkai žalingas valymo priemones buityje.

Naujienos iš akcijos fronto

Gegužės 25 d. dalyvavome radijo stoties „Laisvoji banga“ laidoje „Rinkos pulsas“. Daugiau...

Gegužės 28 d. akciją savo skaitytojams pristatė Meniu.lt ir tapo akcijos informaciniu partneriu. Daugiau... 

Birželio 3 d. akciją pristatėme LRT laidoje “Toks gyvenimas su Zita Kelmickaite“. Daugiau...  

Birželio 3 d. “15 min” paruošė tris išsamius straipsnius apie vandens iš čiaupo kokybę Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Daugiau...

Daugiau apie akciją "Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose"

Diskusijų forumas apie akciją "Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose"

GYVA.LT komanda


| naujienų archyvas |
| atgal | į viršų | spausdinti |