Akcijos „Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose“ talkininkų gretos auga

Plakatas, kurį savo reklaminiuose plotuose patalpino
UAB "Info namai".

Prie GYVA.LT ir Liepos Rimkevičienės paskelbtos akcijos „Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose“ mielai prisidėjo dvi organizacijos – UAB „Info namai“ bei Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija.

„Info namų“ iniciatyva buvo atspausdintas šios socialinės akcijos plakatas, kuris jau kabo 883 Vilniaus daugiabučių namų laiptinėse.  Jis informuoja gyventojus, kad Lietuvoje vanduo iš čiaupo yra geras bei saugus, o pirkdami vandenį plastikiniuose buteliuose sumokame net tūkstantį kartų brangiau ir labai teršiame gamtą šimtmečius nesuyrančiomis plastiko atliekomis. Artimiausiu metu šis plakatas pasirodys ir kitų didžiųjų Lietuvos miestų daugiabučių laiptinėse. Tikimasi, kad jį pamatys ir perskaitys apie 160 tūkstančių Lietuvos gyventojų.

Palaikydama akciją, Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija ragina savo narius keisti vandens vartojimo kultūrą – gerbiant klientus vaišinti juos vandeniu iš čiaupo, kaip yra įprasta didelėje pasaulio dalyje. Apie tai galima paskaityti asociacijos svetainėje.

LRVA prezidentė Evalda Šiškauskienė sako, kad akcijos idėją ji palaiko ir asmeniškai, teigdama, jog dauguma Lietuvos restoranų ir viešbučių, vis dar vengiantys tiekti klientams vandenį iš čiaupo, yra pasenusio įpročio įkaitai: „Tebėra giliai įsišaknijęs praeities įsitikinimas, jog vanduo iš čiaupo yra blogas, taigi juos kausto higienos kotrolierių baimė. O ir vandens skonis skirtinguose to paties miesto rajonuose skiriasi: vienur jis skanus, kitur – nelabai. Pilstyti vandenį iš čiaupo kavinių, restoranų savinininkams reiškia ir pajamų iš prekybos fasuotu vandeniu praradimą. Tačiau visi jau matome, kaip keičiasi klimatas, todėl visi būsime priversti keisti savo vartojimo įpročius.“

Neseniai JAV Kalifornijos valstijoje viešėjusi ponia Evalda sako labai smagiai jautusis, kai tenykščių kavinių ir restoranų padavėjai net neprašomi atnešdavo vandens iš čiaupo su ledu: „Neabejoju, jog po kurio laiko ir Lietuvoje  tai taip pat taps įprastu dalyku, ir atrodys keista, kad kažkada šia tema reikėjo diskutuoti.“

Dėkojame naujiems akcijos „Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose“ rėmėjams ir kviečiame visus, neabejingus planetos taršai bei atsakingesniam vartojimui, toliau telkti bendras jėgas.

Jei norite savo kolegas paraginti taupyti pinigus ir saugoti gamtą nuo plastikinių butelių, atsispausdinkite šį plakatą (net ir nespalvotai!) ir pakabinkite skelbimų lentoje savo darbovietėje. Taip pat raginame akciją palaikyti kavinėse nepirkdami vandens buteliuose ir prašydami atnešti iš čiaupo. Taip Jūs prisidėsite prie akcijos palaikymo! Ačiū!

A4 formato akcijos plakatas (pdf)

Komentuoti

GYVA.LT komanda


| naujienų archyvas |
| atgal | į viršų | spausdinti |