JCI Kaunas seminaras apie darnų vystymąsi

Š.m. gruodžio 14 d. 18:00 val., ISM Vadybos ir ekonomikos universitete Kaune vyks antrasis nemokamas JCI Kaunas seminaras "Darnaus vystymosi principai ir jų reikšmė šiuolaikinėje visuomenėje".

Seminare siekiama suteikti informacijos apie darnų vystymąsi ir supažindinama su idėja, jog būtent tai turėtų būti kiekvienos valstybės vystymosi prioritetas. Pateikiama informacija padės atsakyti į klausimą, ar kiekvienas iš mūsų vadovaujamės darnaus vystymosi principais ir ar suprantame kokią reikšmę šie principai turi mūsų gyvenime.

Seminare pristatomos temos:

"Kas yra darnus vartojimas ir kaip tai pasiekti". Pranešėja dr. Renata Dagiliūtė – VDU Gamtos mokslų fakultetas, Aplinkotyros katedra.

Pranešime bus supažindinama su darnaus vystymosi sąvoka, problematika, pagrindinėmis sritimis, bei paaiškinama, kokią reikšmę darnaus vystymosi kontekste turi darnus vartojimas. Bus aptariama nedarnaus vartojimo tendencijos ir to pasekoje kylančios pasaulinio mąsto problemos. Įvairūs praktiniai patarimai padės suvokti, kaip galima pasiekti subalansuotumo ekonomikos, socialinės srities ir aplinkosaugos sektoriuose. Taip pat bus apžvelgiama kaip vartotojiškos visuomenės poveikis aplinkai yra jaučiamas per pagrindines sritis – maistą ir gėrimus, būstą, asmeninį mobilumą ir turizmą.

"Ekologinės etikos ir kultūros evoliucija darnios plėtros sampratoje". Pranešėjas doc. Algirdas Gavenauskas -  LŽŪU Miškų ir ekologijos fakultetas, Ekologijos katedra.

Pranešime bus bandoma nestandartiškai pažvelgti į darnios plėtros reikšmę šiuolaikiniame etape, atskleisti neadekvatų žmogaus požiūrį į gamtą, skatinti naują požiūrį į žmogaus ugdymą. Aptarsime, kad sprendžiant ekologines problemas būtini ne tik technologiniai pokyčiai, bet ir gyvenimo būdo, elgesio, įpročių, moralinių nuostatų pasikeitimas. Pamąstysime apie išgyvenamą ne tik ekologinę, bet ir dvasinę krizę, kuri liečia žmonijos, kaip giminės, egzistavimą, kultūrinių vertybių prielaidas. Darnios plėtros sampratos įgyvendinimas gali pagerinti gyvenimo kokybę - savo paties, gamtos ir visuomenės labui. Darnios plėtros filosofija ragina mus kiekvieną susitelkti gamtos ir aplinkos, kurioje gyvename, išsaugojimui, kad žmonijos gyvenimo kokybė neprastėtų.

Seminaro moderatorius: Gediminas Čapkauskas, VDU Gamtos mokslų fakulteto magistrantas.

Daugiau informacijos ir registracija


| naujienų archyvas |
| atgal | į viršų | spausdinti |