Kalėdinę dovaną sukurk pats

Jau šį ketvirtadienį, gruodžio 9 d., „Eko laboratorijos” dirbtuvėse, A.Jakšto g. 9, Vilniuje, startuoja atvirų durų dienos „Perdirbtos Kalėdos”. Tris ketvirtadienius iš eilės (gruodžio 9, 16 ir 23 d.)  nuo 14  iki 19 val. „laboratorijos” lankytojus pasitiks „Eko laboratorijos” komanda, pasirengusi pakeisti nusistovėjusį požiūrį į dovanų pirkimą.

„Per kalėdinius apsipirkimus dažnai išleidžiame krūvas pinigų visiškai beverčiams niekučiams. Siekiame paskatinti žmones susimąstyti prieš perkant dovanas – galbūt prasmingiau yra pačiam sukurti originalią dovaną arba įsigyti perdirbtą gaminį. Todėl norime žmonėms padovanoti „Perdirbtas Kalėdas” – pasidalinti savo idėjomis, kaip perdirbti įvairius daiktus, ir suteikti progą įsigyti smagius ir kartu aplinkai draugiškus gaminius,” - mintimis dalinosi idėjos autorė Augusta Imbrasienė.

Atvirų durų dienose „Perdirbtos Kalėdos” svečiai galės ne tik įsigyti jau pagamintų daiktų iš antrinių žaliavų, bet ir apžiūrėti parodą, kurioje bus pateikti pavyzdžiai, kaip kai kurias dovanas galima susikurti namuose. „Eko laboratorijos” lentynose savo šeimininkų lauks rankinės, diržai, nuotraukų rėmeliai, piniginės, pagamintos iš reklaminių tentų, segės iš užtrauktukų, mediniai ženkliukai, vaikams skirta kolekcija: kelioninės pagalvėlės, antklodės, ūgio matuokliai iš nebalintos, nedažytos drobės. Taip pat „laboratorijoje” rasite šlepečių, darbo knygų viršelių, kalėdinių dekoracijų iš netipiškos medžiagos, gaunamos sumalus ir suklijavus tekstilės atraižas, kuri buvo pakrikštyta „Tekstilės maltiniu". Parodoje bus pateiktos idėjos, kaip atnaujinti senas drabužių pakabas, nusipinti kilimėlį iš plastiko maišelių, kiekvieną savaitę atsiras vis kita instrukcija, ką galima pasigaminti iš laikraščio ir kt. „Eko laboratorijos” komanda mielai atsakys į visus su daiktų perdirbimu susijusius klausimus ir patars, kaip lengviau tai padaryti.

Kiekvieną ketvirtadienį „Perdirbtos Kalėdos” spinduliuos kalėdiniu jaukumu ir šiluma – lankytojai bus vaišinami natūralių žolelių arbata iš gydytojos Z. Tikuišienės vaistažolių ūkio bei namie keptais sausainiais. Specialiai atvirų durų dienoms buvo sukurta 10 skirtingų žolelių mišinių, kurių svečiai galės paragauti. „Eko laboratorija” pildys ir norus – kiekvienas apsilankęs atvirų durų dienose galės išsirinkti labiausiai į akį kritusį gaminį ir užkabinti savo norą ant eko-eglutės. Gruodžio 23 d. bus traukiamas laimingasis, kuris ir gaus dovanų pasirinktą daiktą.

„Eko laboratorija” – tai ekologinis meninis pilietinės iniciatyvos projektas, kurio tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į klimato kaitos problemą bei skatinti vartojimo mažinimą. Savo idėjomis, darbais ir gaminiais siekiame parodyti, kad draugiškumas aplinkai yra ne nuobodus ar labai sudėtingas, bet įdomus, kūrybingas ir perspektyvus.

Daugiau informacijos: www.ekolaboratorija.lt


| naujienų archyvas |
| atgal | į viršų | spausdinti |