Renginys "Vilnius - vandens miestas"

Šiandien UAB „Vilniaus vandenys“ Vandentiekio istorijos muziejuje vyko renginys „Vilnius - vandens miestas“. Renginyje dalyvavęs Vilniaus meras Artūras Zuokas pristatė Savivaldybės ketinimus dėl aplinkai draugiškesnės vandens vartojimo kultūros kūrimo mieste, o GYVA.LT, jau metus vykdanti  iniciatyvą „Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose“, pristatė kavinių, barų bei restoranų tinklą „H2O!”, kur nemokamai arba už simbolinį mokestį galima gauti tinkamai paruošto centralizuotai tiekiamo vandens. Renginio metu vyko akla vandens degustacija, ekskursija po Vandentiekio istorijos muziejų, o dalyvių atsinešti plastikiniai buteliai buvo mainomi į daugkartines gertuves.

Vilniaus meras Artūras Zuokas kvietė vilniečius bei miesto svečius gaivintis centralizuotai tiekiamu geriamuoju vandeniu. Jis taip pat ragino sostinės viešojo maitinimo įstaigas būti socialiai atsakingomis ir žmones per vasaros karščius nemokamai vaišinti vandeniu iš čiaupo.

Pasak mero, artimiausiu metu Savivaldybės pirmame aukšte bus įrengti geriamojo vandens fontanėliai įstaigos lankytojams. Savivaldybė taip pat ruošiasi atnaujinti geriamojo vandens kolonėles Vingio parke, Rotušės aikštėje, Kalnų parke, Užupyje prie Angelo paminklo, kad žmonės per karščius galėtų nemokamai atsigerti vandens.

„Vėliau vandens kolonėlės turėtų atsirasti centrinėje miesto dalyje prie žaliųjų zonų, dviračių takų, taip pat ten, kur dideli pėsčiųjų srautai. Žmonės mieste turi turėti galimybę nemokamai atsigerti vandens, ypač per tokius karščius,“- sakė A. Zuokas.

GYVA.LT pristatė jau metus gyvuojančią iniciatyvą „Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose“ bei pirmą kartą paviešino kavinių, barų  ir restoranų tinklą „H2O!”, kurio nariai su pasididžiavimu savo svečius nemokamai arba už simbolinį mokestį vaišina centralizuotai tiekiamu vandeniu ir tinkamai reprezentuoja Vilnių, kaip vandens miestą, užsienio svečiams.  Šiuo metu tinkle yra 20  kavinių, barų ir restoranų.

Temos pristatymai žiniasklaidoje:

Lrytas.lt: "Vilniaus miesto meras Vilnių siūlo vadinti vandens miestu", 2011 m. birželio 9 d.

15min.lt: "Kavinės vandens nebešykštės", 2011 m. birželio 9 d.

Grynas.lt: "Kavinės vandens iš čiaupo nebeatsakys", 2011 m. birželio 9 d.  

Diena.lt: "A. Zuokas apie vandenį: aš pats jį iš čiaupo geriu nuolat", 2011 m. birželio 9 d.

Lietuvos radijo laida "Sveikata", 2011 m. birželio 11 d.

Lietuvos radijo žinių laida rusų kalba, 2011 m. birželio 11 d.

Lietuvos radijo laida "Namai namučiai", 2011 m. birželio 13 d.

LTV žinių laida "Panorama", 2011 m. birželio 17 d.

Delfi.lt: "Stiklinė vandens - kam verslo, o kam kultūros dalis" (pagal  2011 m. birželio 17 d. LTV  žinių laidos "Panorama" reportažą)

Alfa.lt: "Restorane misija neįmanoma tampa įmanoma", 2011 m. birželio 20 d.

Lrytas.lt laida "Ekovizija", 2011 m. liepos 20 d.

Alfa.lt: "Nemokamas vanduo - emocinė dovana klientams", 2011 m. rugpjūčio 8 d.

Veidas: "Vanduo iš čiaupo toks pat geras, kaip ir pirktinis", 2011 m. rugpjūčio mėn.

Fotobanko nuotraukų galerija

Liudo Masio fotografijų galerija

Daugiau apie iniciatyvą „Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose“

Šis renginys yra dalis bendros GYVA.LT ir šešių didžiausių Lietuvos vandens tiekėjų iniciatyvos „Nepirkime vandens plastikiniuose buteliuose“. Iniciatyva vykdoma įgyvendinant projektą „Vartai: įmonių socialinės ir aplinkosauginės inovacijos“. Projektą įgyvendina Jungtinių Tautų vystymo programa Lietuvoje, kartu su Lietuvos verslo darbdavių konfederacija, Profesine sąjunga „Solidarumas“ ir Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centru.“ Projektą finansuoja Europos socialinis fondas. Šio renginio partneriai – Vilniaus savivaldybė ir Lietuvos vandens tiekėjų asociacija.


| naujienų archyvas |
| atgal | į viršų | spausdinti |