51-oji UCEU konferencija "Ateities miestai" Vilniuje

2011 m. spalio 14 d. dalyvavau 51-ojoje Europos Sąjungos sostinių sąjungos konferencijoje "Ateities miestai" (angl. "Cities of the Future: European Capital Cities Creating Low-Carbon Economies and Adapting to Changing Climate for a Sustainable Future"), kurią organizavo Vilniaus miesto savivaldybė.

Klimato kaita, jos įtaka miestams, sprendimai, galintys padėti pristabdyti šiltnamio efekto augimą ar, pagaliau, prisitaikyti prie jo sukeltų ir dar tik gresiančių pokyčių, -  tai problemos, kurios buvo nagrinėjamos šioje konferencijoje.  Miestai yra atsakingi už maždaug 70 procentų pasaulyje išmetamo anglies dioksido kiekio. Sostinių atstovai dalinosi patirtimi kaip sprendžia klimato kaitos keliamus iššūkius.  Ne vienas miestas jau ėmėsi priemonių klimato kaitai pristabdyti: stengiamasi didinti pastatų, gatvių apšvietimo ir viešojo transporto energijos vartojimo efektyvumą, gerinti atliekų tvarkymą, didinti atsinaujinančios energijos vartojimą ir pan.

Konferencijos metu buvo pristatomi sėkmingi miestų sprendimai bei tvarkymosi modeliai. Konferencijos metu vyko paroda, susijusi su klimato kaitos sprendimais atsinaujinančios energetikos, transportavimo ir kitose srityse.

Kaip darnaus vystymosi ekspertė prisidėjau prie konferencijos koncepcijos ir dienotvarkės kūrimo bei parengiau pristatymą pagal iš anksto paruoštą klausimyną miestams kaip jie prisideda prie klimato kaitos mažinimo ir adaptacijos besikeičiant klimatui.

Apie konferenciją žurnale "Statyba ir Architektūra"

Vilniaus miesto savivaldybės video reportažas apie konferenciją

Konferencijos dienotvarkė (anglų kalba)

Konferencijos pranešėjų CV (anglų kalba)

Miestų apžvalgos analizė (anglų kalba)

Miestų apžvalgos analizė (lietuvių kalba)

Miestų apžvalgos analizės ppt prezentacija (anglų kalba)

Paul Hohnen interviu portalui GRYNAS.LT

Indrė Kleinaitė

 


| dienoraštis |

Nuotraukų galerija


| atgal | į viršų | spausdinti |