Žaliosios europiečių atostogos Palangoje

Žmonėms atrodė savaime suprantama, jog žemdirbystėje naudojamus žalingus chemikalus valstybė turėtų uždrausti. Ką galima pasakyti politikams? Klausykite žmonių, mat jie jus renka.

2009 m. rugpjūčio 11 d. dalyvavom renginyje “Žaliosios europiečių atostogos“. Ta diena buvo skirta maisto temai. Pavilionas buvo pilnas vaikų, mat kiekvieną dieną rašytojas Jeronimas Laucius porą valandų bendraudavo su vaikais. Baldai, naudojami renginyje, buvo sukurti ir pagaminti iš atliekų Ekolaboratorijos projekto dalyvių. Lauke stovėjo scena, kurioje prieš porą dienų vyko gyvos muzikos koncertas, kuriame nebuvo naudojama elektra. Muzikantai naudojo tokius instrumentus kaip pianinas, būgnai ir naudojo savo pačių gyvus balsus.

Apie 18:00 val. dalyviai degustavo ekologišką „Rūtos“ šokoladą ir autentišką gilių kavą, taip pat susipažino su kitais ekologiškais produktais, kuriais prekiauja Palangoje esanti ekologiškų produktų parduotuvė. Po degustacijos pradėjome pokalbį apie maistą. Pokalbį moderavo Richardas Jonaitis iš radijo stoties Opus 3. Kalbėjomės ir apie GMO, ir apie taip vadinamus „E“, ir apie greito maisto žalingumą,  ir apie skirtingų pasaulio šalių virtuves, ir apie steikų vartojimo įtaką klimato kaitai, ir apie ekologiškų maisto produktų ženklinimą. Dalyviai domėjosi ne tik ką patys valgo, bet ir kuo maitina savo šunis. Jie skundėsi, kad nepasitiki ne tik prekybos tinkluose parduodamais maisto produktais, bet ir turguose parduodama ūkininkų produkcija, mat „chemikalus naudoja visi, kas tik augina pardavimui, o ne sau“, - sakė viena dalyvė. Žmonėms atrodė savaime suprantama, jog žemdirbystėje naudojamus žalingus chemikalus valstybė turėtų uždrausti. Ką galima pasakyti politikams?  Klausykite žmonių, mat jie jus renka.

Indrė Kleinaitė


| dienoraštis |
| atgal | į viršų | spausdinti |