"Ekobangos" atidarymas prekybos centre G9 Vilniuje

Šio antradienio vakarą, t.y. gruodžio 8 d., lankiausi "Ekobangos" atidaryme, kuris vyko prekybos centro G9 4-aukšte. Visa erdvė buvo užpildyta jaukaus šurmulio: žmonės grupelėmis būrėsi aplink įvairių ekologiškų ir natūralių produktų degustacijų saleles, skanavo arbatas, sultis, vynus bei įvairius užkandžius, komentavo ir šnekučiavosi tarpusavyje. Ekoteatro atstovai pasitikdavo naujus lankytojus ir apiberdavo juos klausimais apie aplinkai draugiškesnį gyvenimo būdą. Tuo pat metu vyko įvairūs pasisakymai klimato kaitos tematika. Vienu metu vyko daug įvairaus veiksmo, neįmanoma buvo visur dalyvauti, todėl beliko tik pasinerti į bendrą pakylėtą nuotaiką ir šnekučiuotis su draugais ir pažįstamais.  

"Eko bangos" erdvė pulsavo laisvumu, organiškumu ir kūrybiškumu. Tai įkvėpimo suteikianti aplinka, kuri įkūnija nauja Lietuvoje užgimstančią naujojo bohemiškumo kultūrą, kuomet kiekvienas žmogus nėra per mažas ir nereikšmingas prisidėti prie "žalios" ir darnios Lietuvos kūrimo. Organizatoriai dalyviams dalino Ekopasus, kuriuose buvo surašyti patarimai, kaip galima gyventi ekologiškiau, sveikiau ir ekonomiškiau. "Kalbėti ir galvoti apie ekologiją labai gerai, bet to šiandien jau per mažai. Reikia gyventi kiekvieną dieną giliąją eko prasme" - teigia "Ekobangos" organizatoriai Vytautas, Eglė, Agnė ir Jovita. Organizatoriai kviečia visus lankytis "Ekobangos" erdvėje, semtis įkvėpimo ir žinių, kartu kurti ir būti kitaip.

Daugiau apie renginį

Kas yra "Ekobanga"? Tai 2009 m. rugsėjį prasidėjęs projektas, kurį kartu su prekybos centru “Gedimino 9” (G9) vysto VšĮ „Bendruomeninių santykių konsultantai“, labiausiai vilniečiams žinomi kaip ketvirtadieninių Tymo turgelių iniciatoriai.

Daugiau apie "Ekobangą"

Indrė Kleinaitė


| dienoraštis |
| atgal | į viršų | spausdinti |