Amazake

Mmmm......saldus kaip velnias

Už lango prietema. Orkaitėje kepa puselėmis supjaustytos kriaušės, ir namuose pasklinda saldus jų aromatas. Ant viryklės šyla rudųjų ryžių amazake. Jame nėra nei cukraus, nei kitų saldiklių, bet jis saldus kaip velnias. Tai pagal senovišką japonų receptą pagamintas desertas iš rudųjų ryžių. Plakikliu sutrinu šviežias mėlynes. Ant iškeptų kriaušių puselių užpilu amazake, trintas mėlynes ir šlakelį lazdynų riešutų aliejaus. Mmmmm, kaip skanu.....

Amazake yra tirštas, maistingas desertas iš rudųjų ryžių, sorų arba avižų, pagamintas pagal autentišką japonų receptą. Tinka vartoti tiesiai iš stiklainiuko, tačiau paprastai Japonijoje amazake pašildomas ir naudojamas kaip sveikų desertų pagrindas. Karštas amazake gėrimas, atskiestas su šiek tiek vandens, pagardintas imbieru, vanile ir/ar cinamonu, labai šildo šaltu oru ir suteikia vidinio jaukumo pojūtį. Pašildyta amazake masė ypač tinka su trintomis uogomis ar vaisių gabaliukais. Šiltą amazake galima naudoti kaip užpilą ant pyragų.

| atgal | į viršų | spausdinti |