Kiti produktai

Umeboši slyvos, piurė ir pagardas

Labai smagu stebėti žmonių, valgančių umeboši (umeboshi) slyvą, veidus. Netikėtas deginančiai rūgštus, aštrus, sūrus skonis sukrečia, supurto, ir visos šios emocijos emocijos atsispindi žmogaus veide! Umeboši slyva veikia kaip bomba – staigiai ir veiksmingai!

Japonai nuo seno vertino umeboši slyvas ir naudojo jas įvairiuose liaudies medicinos receptuose. Šios slyvos tonizuoja ir šalina toksinus iš organizmo, mažina nuovargį, skatina virškinimą ir yra puikus vaistas nuo sunkių pagirių ar apsinuodijus. Umeboši slyvas galima valgyti tiesiai iš indelio arba pamirkius šiltoje arbatoje. Galima naudoti kaip pikantišką  pagardą į sriubas, troškinius, tinka ruošiant marinatus, sušį, padažus ir užtepus. Iš umeboši slyvų japonai gamina umeboši slyvų piure, kurią lengviau pritaikyti kulinarijoje. Tinka į padažus, troškinius bei sušius. Labai skanu ir ne taip aštru kaip slyva – švelnaus poveikio „bomba“.

Švelniausia umeboši giminės „bomba“ yra slyvų pagardas „Ume“. Šis pagardas pagamintas iš japoniškų umeboši slyvų ir natūralios jūros druskos, pagardintas krūminės perilės (shiso) lapais. Tinka vartoti kaip pikantišką pagardą į sriubas, troškinius, salotas ir padažus. Naudojant šį pagardą, galima nenaudoti druskos, nes jis yra sūrus.

Skrudintų sezamo sėklų aliejus 

Nepaprastai aromatingas išskirtinės kokybės šis autentiškas japoniškas aliejus pagamintas naudojant paskrudintas nevalytas rudąsias sezamo sėklas, išlaikant maistinę vertę ir būdingą intensyvų riešutišką skonį. Keli šio aliejaus lašai suteiks nepakartojamo skonio sriuboms, troškiniams, salotoms, makaronų ir ryžių patiekalams, užtepams ir įdarams. Taip pat tinka įvairiems padažams derinant su kitais „Clearspring“ pagardais, imbieru, česnaku ir pan. Nekaitinti.

Tirštiklis "Kuzu"

„Clearspring“ ekologiškas tirštikis „Kuzu“ – tai aukštos kokybės, švelnios tekstūros ir neutralaus skonio tirštiklis, gaunamas iš Japonijos kalnuose augančio vieno stipriausių pasaulyje šakninio augalo kudzu (lot. Pueraria lobata, liet. skiautėtoji puerarija) šaknų.

„Kuzu“ yra idealus tirštiklis sriuboms, troškiniams, saldiems ir aštriems padažams, glajams ir pyragų įdarams. „Kuzu“ nuo seno vertinamas kaip raminanti ir lengvai virškinama priemonė. Oregono valstijos Portlando miesto Tradicinės medicinos ir sveikatos apsaugos instituto direktorė filosofijos mokslų daktarė Subhuti Dharmanada teigia, kad „Kuzu“ tirštiklyje yra labai didelė flavonoidų, skatinančių virškinimo ir kraujotakos sistemų veiklą, koncentracija. Beje, flavonoidai, randami kudzu ir kituose augaluose, yra žinomi kaip antioksidantai bei kraujo tekėjimą skatinanti priemonė, atpalaiduojanti spazmus skrandyje ir žarnyne.

Vartojimas: visiškai ištirpinkite „Kuzu“ nedideliame vandens kiekyje. Supilkite į verdamą skystį ir kaitinkite maišydami, kol skystis sutirštės. Pusė arba vienas arbatinis šaukštelis „Kuzu“ sutirštins vieną puodelį skysčio.

„Clearspring“ ekologiško tirštiklio „Kuzu“ gamintojas yra vienas iš  nedaugelio Japonijoje išlikusių tikrojo „Kuzu“ gamintojų, įsikūręs pietiniame Kiušiu regione, kur vulkaninis dirvožemis išaugina ypatingus kudzu augalus. Šis autentiškas gamybos būdas buvo perduodamas iš kartos į kartą, ir dabar „Kuzu“ gamina jau penkta karta, vis dar nuosekliai tebesilaikanti tradicinio 120 dienų trunkančio gaminimo būdo: kuzu plaunamas, paliekamas nusistovėti, košiamas/filtruojamas ir džiovinamas.

| atgal | į viršų | spausdinti |